Sexspalt.

2019-06-19 12:05
Karina Bäckström, sexolog.
Karina Bäckström, sexolog.
Puffetikett
Dagens ETC

Sexspalt: ”Jag har väldiga komplex för min penis”

”När förhållandet tog slut kom tvivlet, kanske var min ringa storlek en orsak.”

Fråga: Jag har ett sådant klassiskt ”problem” att jag känner mig som en klyscha. Men inte desto mindre är det ett enormt problem för mig som förstör mitt sexliv. Jag har väldiga komplex för min penis. Den är liten och smal och när jag inte har stånd kan jag nästan inte ta runt den. Den blir större när jag har stånd men ligger ändå under medel.

Jag kan inte släppa att kvinnor jag skulle ha sex med kommer bli besvikna, att jag inte kan leva upp till deras förväntningar och att jag inte kommer kunna göra dem nöjda. Jag har inte haft så många sexpartners, till stor del på grund av min osäkerhet. Jag har haft en längre relation och hon sa att det inte spelade någon roll men när förhållandet tog slut kom tvivlet, kanske var min ringa storlek en orsak till att hon avslutade relationen.

Säg inte att storleken inte spelar någon roll, för mig gör det i allra högsta grad det. Och för mig känns det självklart att kvinnor vill ha något större än min minikuk.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Svar: Jag kan faktiskt inte låta bli att skriva att storleken inte spelar en avgörande roll för många kvinnor. Det är inte en sanning att alla kvinnor föredrar en stor penis.

Givetvis finns det personer som går igång på, fantiserar om eller föredrar en större penis, på samma sätt som man kan föredra gröna ögon, små bröst eller en hårig bringa. De allra flesta är dock något mer flexibla än att de bara kan tänka sig just denna egenskap hos en partner. En person som tycker små bröst är sexigast på ett generellt plan kan mycket väl blir attraherad av eller förälskad i en person med stora bröst och märker då att det inte spelar någon roll i det stora hela. Samma sak gäller också för penis­storlek.

Många känner samma osäkerhet som du, då det finns ideal och normer kring manlighet och penisstorlek. Jag vill dock peppa dig att inte låta detta hindra dig att ha ett bra sexliv tillsammans med någon. Fler än du tror är obrydda och fler än du tror uppskattar faktiskt en mindre penis.

Jag är kanske lite tjatig, då jag nästan alltid skriver detta, men kom ihåg att sex är så väldigt mycket mer än bara samlag. Är ens partner väldigt intresserad av att bli uppfylld av något stort kan man laborera med olika hjälpmedel som faktiskt kan hetta upp sexlivet för er båda två.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter